Zelfbouwprojecten

Voor de afdeling Nijmegen heeft Volker PA0VVH enkele bouwprojecten ontwikkeld. Deze zijn simpel tot goed te bouwen. Tijdens de afdelingsavonden worden de bouwers begeleid en kunnen vragen stellen. Ook worden, indien nodig, de bouwsels afgeregeld. Voor enkele projecten zijn materiaalpakketten samengesteld. Deze kunnen, als ze nog voorradig zijn, tegen kostprijs worden aangeschaft.

zelfbouwwerk van leden.

514.

 

We kunnen nu verder met ons tweede 3 cm station ....
 
Het eerste wordt gebruikt voor bijv. rain scatter.
 
Fijne Adventdagen ...
 
Martin PA0MJK

 

 

 

 

 

 

 

SDR voor iedereen.


Hallo allemaal,

Ons Lima SDR project van de afdeling VERON VRZA is nu definitief van start gegaan ondanks dat het feit  dat het nog wel even zal duren voor dat het SDR LIMA project in  Electron zal worden gepubliceerd. Kijk maar eens op de web site van de afdeling Twente:
http://www.verontwente.nl/index.php/zelfbouw/lima-sdr

Of nu ook op VERON website

Lees verder:SDR voor iedereen.

Het Zelfbouwhoekje van PA0RBI

Rob PA0RBI heeft in zijn archief diverse zelfbouw artikelen. Deze wil hij met u delen.

zoals:
- Een 40m Dipool op de slaapkamer.
- Een eenvoudige 160m antenne op zolder.
- Eenvoudig J-antenne zelfbouw project voor de 70cm band.
- Ombouw professionele 70cm antenne.
- Microfoon compressor voor de SEM 25/35.
- Ferriet antenne.

Lees verder:Het Zelfbouwhoekje van PA0RBI

CTCSS generator voor PI3NYM

Omdat er nog al eens gevallen zijn dat PI3NYM wordt aangezet door stations die werken via een ander relais, heeft de relaisbeheerder ervoor gekozen om in de loop van 2013 dit te voorkomen door van de ontvangen uitzending een CTCSS frequentie te verlangen om het relais in de zendstand te brengen. Dat wil in dit geval zeggen dat u een frequentie van 77,0 Hz moet toevoegen aan het audiosignaal. Die frequentie moet behoorlijk nauwkeurig zijn.

Lees verder:CTCSS generator voor PI3NYM

Auto-lader

door PA0VVH: Al eerder hebben we aandacht gegeven aan de voeding in een peildoos met wat speciale eigenschappen:
goede stabilisatie eigenschappen ook bij een batterijspanning marginaal boven de gestabiliseerde spanning- de reden waarom de zg. driepootstabilisators niet bruikbaar zijn- maar ook zodanig dat het gebruik onder een bepaalde spanning (gekozen is voor een spanning waarbij de accucellen ongeveer 1 V per cel hebben) naar vrijwel nul terugvalt zodat de accutjes niet te ver ontladen worden (dan beschadigen ze behoorlijk).

Lees verder:Auto-lader